Iudita Maria Buia - Asociatia Groove ON

Dacă și tu crezi în povești, atunci donează, vizitează și promovează!

0 RON Donatii stranse
0% Complete
1,000 RON Target
0 Donatii
Vreau sa fac o donatie!

 

Sunt Iudita Buia și vreau să vă spun o poveste. Cred că începe așa: “A fost odată ca niciodată un vis...”. Câțiva oameni minunați au îndrăznit să viseze și au mutat povestea din vis pe un tărâm de basm, unde a început să prindă aripi. Are și un nume: Muzeul Viu.

Din spiriduș în spiriduș, am ajuns vara trecută în miezul poveștii, într-o zi de sărbătoare… și n-aș mai fi vrut să plec.

Muzeul Viu e un concept ce împletește armonios oameni, visuri, trecut, prezent, viitor, meșteșug, artă, prietenie și câte și mai câte.

Odată ajuns acolo, te deconectezi de la viața trăită pe repede-înainte și te reconectezi cu cele importante sufletului. Natura te primește-n toată splendoarea ei și e posibil să regăsești tribul și ritualul alături de bucuria și credința că ceea ce visezi poate deveni realitate. E locul în care istoria e palpabilă și folclorul nu se lasă uitat.

Situat în Munții Apuseni, într-o zonă plină de încărcătură istorică, frumos și cultură, muzeul dorește să ofere oamenilor posibilitatea de a petrece timp în mijlocul valorilor pe care le promovează, de a trăi o filă de istorie.

Anul trecut au fost ridicate primele construcții cu ajutorul voluntarilor și al altor oameni care au decis să se implice în acest proiect în diverse moduri: donații, promovare, împărtășirea unor informații prețioase despre tradiții sau cunoștințe în domeniul construcțiilor din materiale naturale.

În vara ce e pe drum, visul vrea să crească: o căsuță de vraci, una de olar și alta de pescar așteaptă să prindă viață cu ajutorul nostru în sectorul neolitic. În proiect sunt și recondiționări ale gospodăriilor tradiționale din sat.

Eu cred în poveste, în vis, în oameni! Dacă și tu crezi, implică-te! Donează, vizitează, promovează! Împreună suntem mereu mai puternici!


Recomandă-le prietenilor această campanie.

in beneficiul

Asociatia Groove ON

Asociația Culturală pentru Dezvoltare Durabilă Groove On promovează tradițiile autentic românești și are ca misiune cercetarea și păstrarea valorilor care contureaza istoria si specificul etnografic al țării. Fondată în 2012 de o comunitate de oameni iubitori de legendă, de cultură locală și de tradiții, asociația este o platforma care promovează metodele de liberă exprimare prin diverse acte artistice: film, fotografie, pictură, teatru, literatură sau muzică.

Muzeul viu de la Tecșești

Muzeul Viu de la Tecșești este unicat în Europa prin abordarea interdisciplinară, care pune în valoare patrimoniul cultural și istoric al României.

0 Donatii

Nu exista nici o donatie. Fii primul care doneaza!