Dumitru Teodosiu - Asociatia Groove ON

Împreună aducem la viață Muzeul de la Tecșești

230 RON Donatii stranse
23% Complete
1,000 RON Target
7 Donatii
Vreau sa fac o donatie!

 

Eu sunt Dumitru și fac parte din echipa de voluntari pentru Muzeul Viu de la Tecșești. Am 25 de ani și sunt din județul Vâlcea. Mereu am fost pasionat de construcțiile vechi și de tot ceea ce înseamnă arhitectura tradițională de pe meleagurile noastre.

Cum am ajuns la Tecșești? Din poveste în poveste. Purtând tot felul de discuții, mereu le spuneam prietenilor mei cât de mult mi-ar plăcea să învăț despre case neconvenționale și despre case din lemn. Câțiva dintre ei m-au îndrumat spre site-ul La Origini, unde am găsit un formular de înscriere. Am aplicat și am fost selectat ca voluntar în Tabăra de (Re)Creație din 2016.

Mi-a plăcut și m-am întors. Deoarece ne-am propus sa finalizăm mai multe construcții, în 2017 am luat inițiativa de a strânge fonduri pentru Căsuța Olarului. Aici vom învăța cu toții cum funcționează ceramica și cum o putem trasforma dintr-un pumn de pământ într-un vas de apă, într-o farfurie sau într-o figurină.

Voi munci ca voluntar, însă pentru a reuși ceea ce mi-am propus, am nevoie de ajutorul tău. Donațiile sunt necesare atât pentru a strânge materiale de lucru, trestie pentru acoperișuri sau unelte folositoare, precum sfoară, lopeți și roabe, cât și pentru a acoperi chetuielile pentru benzină, escavatorist și meșteri. Ajută-ne să construim Muzeul Viu de la Tecșești și să aducem la viață meșteșuguri de altă dată.

 

 


Recomandă-le prietenilor această campanie.

in beneficiul

Asociatia Groove ON

Asociația Culturală pentru Dezvoltare Durabilă Groove On promovează tradițiile autentic românești și are ca misiune cercetarea și păstrarea valorilor care contureaza istoria si specificul etnografic al țării. Fondată în 2012 de o comunitate de oameni iubitori de legendă, de cultură locală și de tradiții, asociația este o platforma care promovează metodele de liberă exprimare prin diverse acte artistice: film, fotografie, pictură, teatru, literatură sau muzică.

Muzeul viu de la Tecșești

Muzeul Viu de la Tecșești este unicat în Europa prin abordarea interdisciplinară, care pune în valoare patrimoniul cultural și istoric al României.

7 Donatii

Intoarcerea la natura este cea mai buna , atat pentru noi cat si pentru ea . Succes si spor la treaba !
22 mai 2017

Anonymous

50 RON
27 apr 2017

Lo Lori

30 RON
18 apr 2017

Giorgiana

30 RON
04 apr 2017
02 apr 2017

Anonymous

30 RON
Sa fie cu drag si spor!
30 mar 2017

Catalin Dinu

10 RON
Bafta!
22 mar 2017