Reconstruim istoria, de la origini până în prezent

 

Andreea Tutuianu Asociatia Groove ON

18.5% Complete
185 RON
Donations raised
1,000 RON
Target
5
Donations
I want to donate!

Salut! Eu sunt Andreea Țuțuianu, am 35 de ani și sunt voluntar pentru Muzeul Viu de la Tecșești. De loc, sunt din Mediaș, însă, momentan, locuiesc în Cluj-Napoca. Copilaria mi-am petrecut-o, deseori, ieșind în natură cu familia. Apoi, mai târziu, evadam din oraș, împreună cu prietenii, de fiecare dată când aveam ocazia.

De aceea, am fost foarte încântată de ideea lui Ionuț de a crea un muzeu viu, al nostru, cu căsuțe din lut, exact așa cum erau odata la noi în țară. Cunoșteam și zona…plină de flori și de frăguțe. Așa că nu am stat pe gânduri și am completat un formular de înscriere pentru voluntariat.

În 2016 am ajutat la construirea Căsuței Bucătarului. Acum, în 2017, mă întorc să ajut, împreună cu ceilalți voluntari, la ridicarea Căsuței Vraciului pe care am început-o încă de anul trecut. E un așezământ circular, care reprezintă locul unde “pe vremuri” se uscau plantele magice sau unde bunicile preparau tincturile.

Eu vreau sa mă implic, deoarece cred că așa reînviem tradițiile. Te invit să ne dai și tu o mână de ajutor să strângem fondurile necesare pentru a reconstrui istoria, de la origini până în prezent. 


Read the story below or recommend this campaign to your friends.

in benefit of

Asociația Culturală pentru Dezvoltare Durabilă Groove On promovează tradițiile autentic românești și are ca misiune cercetarea și păstrarea valorilor care contureaza istoria si specificul etnografic al țării. Fondată în 2012 de o comunitate de oameni iubitori de legendă, de cultură locală și de tradiții, asociația este o platforma care promovează metodele de liberă exprimare prin diverse acte artistice: film, fotografie, pictură, teatru, literatură sau muzică.

Muzeul Viu de la Tecșești este unicat în Europa prin abordarea interdisciplinară, care pune în valoare patrimoniul cultural și istoric al României.

Asociația GrooveON organizează și în acest an Tabăra de (Re)creație, începând cu 1 iulie 2017, pentru a continua construcția Muzeului Viu de la Tecșești. Întregul program este derulat pentru patru serii a câte 15 voluntari, ce vor construi timp de câteva săptămâni un ansamblu de locuințe din perioada neolitică cu materiale specifice acelei epoci. Astfel, fiecare sector al Muzeul

 

5 Donations

20 Apr 2017

Ana Cordos

20 RON
Spor la treaba copii!!!
03 Apr 2017
Ganduri bune!
30 Mar 2017
Mult succes
30 Mar 2017

Anonymous

30 RON
BRAVO!!!!!!
30 Mar 2017
Andreea Tutuianu : Asociatia Groove ON
Reconstruim istoria, de la origini până în prezent